Linkuri accesibilitate

„Linia directă”:Putin răspunde din nou întrebărilor din public


Președintele rus Vladimir Putin vorbind în Duma de Stat.

Pe fundalul unui nou val de contaminări cu coronavirus, președintele Rusiei, Vladimir Putin găzduiește miercuri show-ul său televizat, o emisiune la care răspunde întrebărilor trimise de cetățeni.

Cunoscut oficial ca „Linia directă”, evenimentul are loc cu mai puțin de 11 săptămâni înainte de alegerile parlamentare, ultimul vot major înainte ca actualul mandat al lui Putin să se încheie în 2024.

Schimbările constituționale elaborate de Kremlin îi permit însă, teoretic, lui Putin să rămână președinte până în 2036, dar nu este clar dacă va profita de această posibilitate.

În anii trecuți, Kremlinul a folosit evenimentul de câteva ore pentru a-l prezenta pe Putin drept un lider receptiv, carismatic, care poate vorbi despre succesele trecute și actuale ale Rusiei dar și despre problemele de zi cu zi ale rușilor, cum ar fi depozitele de gunoi sau salariile neplătite sau, anul acesta, pandemia de coronavirus.

Deși Rusia a fost anul trecut prima țară din lume care a omologat un vaccin anti Covid-19 la nivel național, în acest moment are una din cele mai scăzute rate de vaccinate între țările industrializate. În parte pentru că rușii nu au încredere în vaccin dar mai ales în autoritățile care-i îndeamnă să se vaccineze.

Marți s-au raportat 21 de mii de noi infecții și 652 de decese legate de Covid-19, cea mai ridicată cifră de decese pe zi raportată de Rusia până acum. În total, de la izbucnirea pandemiei s-au înregistrat peste 135 de mii de decese legate de Covid deși numărul real ar putea fi mult mai mare. Spre deosebire de restul țărilor din lume, Rusia nu contabilizează decât decesele care au fost direct provocate de noul coronavirus.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG