Linkuri accesibilitate

Lituania a suspendat dreptul televiziunii RT din Rusia să-și transmită programele pe teritoriul său


Dmitry Kiseliov, directorul Rossiya Segodnya
Dmitry Kiseliov, directorul Rossiya Segodnya

Lituania a suspendat dreptul televiziunii RT din Rusia să-și transmită programele pe teritoriul său din cauza legăturilor RT cu șeful rețelei de televiziune de stat din Rusia, Dmitry Kiseliov, care se află sub sancțiuni internaționale.

Mantas Martisius, președintele Comisiei pentru radio și televiziune din Lituania, a declarat, miercuri, că cinci canale difuzate de RT în țara baltică vor fi suspendate începând cu mâine, după ce decizia va fi publicată online.

„Aceste programe sunt suspendate nu din cauza unor încălcări, ci pentru că o persoană asociată acestor programe a fost inclusă pe lista persoanelor aflate sub sancțiuni. Și acesta este domnul Kiselyov, care nu ar trebui să obțină beneficii și, prin urmare, transmiterea programelor este suspendată ", a spus Martisius.

Letonia, la 30 iunie a oprit și ea distribuția celor șapte canale ale RT , invocând același motiv.

Kiseliov se află pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene pentru presupusul său rol în promovarea propagandei Kremlinului în sprijinul anexării Rusiei din Crimeea din Ucraina în 2014. El este șeful grupului de stat Rossiya Segodnya, care se concentrează în principal pe știri rusești și propagandă oficială în străinătate.

Grupul include, RT, canalul care a fost cunoscut sub numele de Russia Today, precum și alte canale, posturi de radio și site-uri web, serviciul de știri Sputnik, agenția de știri Prime și proiectul media Inosmi.ru.

Grupul mass-media al lui Kiselyov se numără printre primele 10 grupuri de stat subvenționate din Rusia. A primit 20,4 miliarde de ruble (mai mult de 288 milioane USD) de la stat în perioada 2018-2020.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG