Linkuri accesibilitate

Lituania va acorda R. Moldova un lot de vaccinuri anti COVID-19


Lituania va acorda Republicii Moldova un lot de vaccinuri anti COVID-19, a anunțat ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, la conferința de presă comună cu premierul interimar Aureliu Ciocoi și ministru al afacerilor externe și integrării europene.

Demnitarul de la Chișinău a mulțumit pentru ajutor și a spus că au avut loc discuții „extrem de fructuoase și concrete” în care au fost abordate aspecte legate de aprofundarea relațiilor bilaterale, convenindu-se asupra unor acțiuni care vin să consolideze relațiile moldo-lituaniene.

Ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis a declarat că „Lituania va continua să facă tot ce-i stă în putință pentru a contribui și pentru a-și uni eforturile cu alte state pentru a asigura vaccinarea populației cât mai rapid”.

Relațiile diplomatice între Republica Moldova și Republica Lituania au fost stabilite la 8 iulie 1992, iar până în prezent au fost semnate și sunt în vigoare aproximativ 50 de acorduri bilaterale, se arată într-un comunicat al externelor de la Chișinău.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG