Linkuri accesibilitate

Lituania va dona R. Moldova 11 mii de vaccinuri anti-Covid, declară ministrul de externe Gabrielius Landsbergis


Ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis (stângă) cu omologul său georgian David Zalkaliani. 28 aprilie 2021

La inițiativa Ministerului Afacerilor Externe, Guvernul Lituaniei va aloca 200 000 de doze de vaccin partenerilor din est – Moldovei, Ucrainei si Georgiei. Potrivit ministrului afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, Lituania este gata să împartă vaccinurile care salvează viețile cu partenerii din est ai Uniunii Europene. Coordonarea tehnică va fi asigurată imediat pentru a se asigura că primele doze de vaccin ajung cât mai curând posibil.

„Astăzi avem ocazia să demonstrăm solidaritatea lituaniană. Aș dori în mod special să subliniez situația din Ucraina. Țara a abordat simultan două provocări: pandemia și agresiunea militară a Kremlinului. Procesul de vaccinare în țările Uniunii Europene este rapid și lin, dar nu suntem în siguranță până când și vecinii noștri sunt în siguranță”, a spus Landsbergis.

Lituania intenționează să aloce 100.000 de doze de vaccin Ucrainei, 15.000 - Georgiei și 11.000 - Moldova până în septembrie. Potrivit Landsbergis, Lituania va confirma acum cantitatea de doze de vaccin care urmează să fie administrate în timpul verii: „Dacă situația va permite, vom revizui această decizie. Partenerii noștri au nevoie de multe doze de vaccin. Sperăm că alte state membre ale UE vor urma exemplul Lituaniei și vor ajuta țările din cadrul Parteneriatului Estic”, se arată în declarația externelor lituaniene.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG