Linkuri accesibilitate

Liubov Sobol, avocata opozantului Navalnîi, nu va mai candida la alegerile în Duma rusă


Liubov Sobol

Liubov Sobol, avocata Fundației anticorupție a opozantului rus aflat în detenție Alexei Navalnîi, a anunțat că renunță la campania sa electorală pentru alegerile în Duma de Stat a Rusiei, pentru a-și proteja echipa de legea draconică ce țintește activiștii lui Navalnîi.

Anunțul lui Sobol a urmat după aprobarea finală a legii care interzice participarea la alegeri a membrilor organizațiilor declarate de autorități drept extremiste. Pe 10 iunie, un tribunal de la Moscova a decis că Fundația anticorupție a lui Navalnîi este una extremistă. Liubov Sobol a explicat că, în această situație, ea nu poate să asigure securitatea colaboratorilor săi, a voluntarilor și donatorilor.

Sobol spune că popularitatea sa printre alegători ar fi mai mare decât a candidaților partidului puterii Rusia Unită și de aceea autorităților le-ar fi frică să o admită în cursa electorală.

Politiciana a mai spus că Fundația sa va continua să ceară în justiție anularea deciziei prin care a fost etichetată ca extremistă.

La cererea procuraturii generale a Rusiei, care consideră că Fundația anticorupție destabilizează situația socială și politică din țară, un tribunal din Moscova a decis, pe 26 aprilie, suspendarea activității birourilor regionale ale lui Navalnîi, după care, pe 27 aprilie, coordonatorul acestora, Leonid Volkov, a anunțat despre auto-desființarea organizațiilor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG