Linkuri accesibilitate

Locuitori din Crimeea anexată de Rusia, arestați pentru că au cântat un cântec ucrainean la o nuntă


Un tribunal din Crimeea ocupată de Rusia a arestat și amendat mai mulți localnici pentru că au cântat un cântec popular ucrainean, Cervona Kalina, la o nuntă.

Tribunalul districtual Bahcisarai, organizat și susținut de Rusia, a anunțat pe 14 septembrie că șase persoane au fost fie amendate cu 50 000 de ruble (820 de dolari), fie condamnate la pedepse cu închisoarea cuprinse între cinci și 15 zile pentru că au cântat „un cântec de luptă al naționaliștilor ucraineni” la nuntă. Instanța a menționat că textul cântecului conține cuvinte care discreditează forțele armate ruse.

Cântecul în cauză s-a transformat într-un cântec patriotic în Ucraina și este adesea folosit de ucraineni și de cei care îi susțin în lupta lor împotriva invaziei continue și neprovocate a Rusiei.

Agenția de știri rusă de stat Krym 24 a declarat că proprietarul restaurantului Arpat din orașul Bahcisara din Crimeea, unde a avut loc nunta pe 10 septembrie, a fost închis pentru 15 zile, în timp ce un DJ și o femeie care au participat la nuntă au fost condamnați la câte 10 zile de închisoare. Mama mirelui a primit cinci zile de închisoare din partea instanței. Agenția a mai spus că mama miresei și soția proprietarului restaurantului au fost obligate să plătească câte 50 000 de ruble fiecare.

Previous Next

XS
SM
MD
LG