Linkuri accesibilitate

Londra a acuzat Rusia că a trimis în Ucraina sisteme de armament termobaric


Lansator multiplu de rachete cu sistem Heavy Flamethrower și armă termobarică Buratino.

Marea Britanie a acuzat Rusia că a trimis în Ucraina sisteme de armament termobaric, ceea ce face ca să crească temerile de o escaladare a pierderilor de vieți omenești și a distrugerilor, pe măsură ce Moscova își intensifică asaltul asupra celor mai importante orașe din statul vecin.

„Nu se știe până unde va merge Putin, și ce fel de arme va autoriza pentru a-și atinge scopul, dar am observat folosirea masivă a artileriei. Am văzut desfășurarea de sisteme de artilerie termobarică și suntem îngrijorați cu privire la cât de mare va fi scara la care vor fi folosite”, a declarat ministrul britanic al Apărării Ben Wallace pe 3 martie în Estonia, fără să dea alte detalii.

Guvernul ucrainean și mai multe grupuri pentru apărarea drepturilor omului au acuzat deja Rusia că ar putea folosi arma termobarică, după ce mai mult experți militari au spus că există înregistrări video care par a arăta echipamente militare rusești capabile să lanseze astfel de atacuri intrînd în Ucraina.

Pe 26 februarie, jurnaliștii CNN au filmat un lansator de rachete termobarice la sud de Belgorod/Rusia, aproape de granița Ucrainei, ceea ce a sporit temerile că armata rusă ar putea să le folosească în Ucraina.

Rusia nu a comentat asupra acestui subiect.

Mai multe despre arma termobarică AICI.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG