Linkuri accesibilitate

Londra: Putin și comandanții săi ar putea fi judecați pentru crime de război


La 8 dimineața, ora locală, a fost lovit centrul orașului Harkov. Potrivit agenției ucrainene Unian, o rachetă sau un obuz a explodat lângă clădirea administrației orașului din Piața Libertății.

Ministrul britanic al justiției Dominic Raab a avertizat marți că președintele rus Vladimir Putin și comandanții săi din Ucraina ar putea fi judecați pentru crime de război, după ce armata rusă a bombardat fără discernământ al doilea oraș ca mărime al acestei țări. Bombardamentele de la Harkov au distrus și o școală, ucigând cel puțin 11 civili, a anunțat primarul acestui oraș.

Ziarele britanice care au apărut azi au publicat pe prima pagină fotografiile a două fetițe ucise în atacurile rusești din Ucraina, însoțite de vorbele unui doctor care a încercat s-o salveze pe una dintre ele: „Arătați-i asta lui Putin!”

Dominic Raab, care a fost procuror pentru crime de război, a spus că țara sa va aștepta cât va fi nevoie până ce criminalii de război vor fi aduși în fața justiției. Tribunalul Penal Internațional de la Haga a anunțat luni că va lansa o anchetă după a găsit „o bază rezonabilă” pentru suspiciunea că în Ucraina au fost comise crime de război de când Rusia a anexat Crimeea în 2014.

XS
SM
MD
LG