Linkuri accesibilitate

Prim ministrul României: Gazoductul Ungheni-Chişinău a fost finalizat


Președintele Klaus Iohannis și prim ministrul Ludovic Orban

Premierul român Ludovic Orban a anunțat vineri, 7 august, că a fost finalizat gazoductul Ungheni-Chişinău, însă nu a fost făcută o inaugurare. Premierul susține că va exista posibilitatea furnizării de gaze din România în Republica Moldova, relatează presa de la București.

„Am o veste bună să vă dau. Chiar dacă nu s-a făcut o inaugurare a unei investiţii extrem de importante pentru România, această investiţie este gata, este vorba de gazoductul Ungheni-Chişinău. Investiţia realizată de Transgaz, investiţie care este finalizată şi care o dată cu finalizarea acestei investiţii există posibilitatea furnizării gazului natural în Republica Moldova, gaz natural care să provină din România, oferindu-le astfel o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc", a spus Orban, citat de Hotnews.

Construirea gazoductului va permite Republicii Moldova – dependentă în acest moment total de gazul rusesc – să-și diversifice sursele de aprovizionare cu energie, dar, pentru moment, nu este clar de unde va proveni gazul care să fie furnizat pe noua conductă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG