Linkuri accesibilitate

Lukașenka în Rusia| Miniștrii de externe europeni discută noi sancțiuni


Moscova: 22 aprilie 2021 - ultima întrevedere între președinții belarus, Alexandr Lukașenka și omologul rus Vladimir Putin.

Președintel belarus Alexandr Lukașenka se întâlnește astăzi, vineri 28 mai, la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin, o întrevedere care fusese stabilită înainte ca Lukanșenka să ordone aterizarea forțată a unui avion Ryanair la Minsk.

La bordul avionului, care zbura de la Atena la Vilnius, se aflau și jurnalistului Roman Protasevici și prietena lui, Sofia Sapega – cetățean rus , Cei doi au fost reținuți de autoritățile belaruse, sub acuzația că ar fi participat la organizarea de proteste antiguvernamentale.

„Auziți acest strigăt al sufletului meu” Apelul mamei jurnalistului Protasevici
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:23 0:00

Întrevederea Lukașenka – Putin are loc concomitent cu reuniunea de la Lisabona a miniștrilor de externe ai Uniunii Europene la care discută posibile noi sancțiuni economice împotriva Belarusului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Lukașenka îl va informa pe Putin cu privire la incidentul cu avionul Ryanair, adăugând că „va fi abordată și problema unui cetățean rus care a fost arestat și care se află într-un centru de detenție preventivă” potrivit TASS. Cu toate acestea, întâlnirea se va concentra în principal pe agenda economică.

Avocata lui Protasevich, Inessa Alenxaia, a declarat că s-a întâlnit cu el pentru prima dată pe 27 mai. Ea l-a descris ca „pozitiv și vesel”, dar nu a putut spune unde este sau furnizați alte detalii.

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene discută posibile sancțiuni economice împotriva Belarusului, în timp ce țările industrializate ale Grupului celor Șapte (G7) au cerut „eliberarea imediată și necondiționată” a jurnalistului Roman Protasevici, pe fondul unui val de critici internaționale provocate de deturnarea, duminică a unui zbor Ryanair și de arestarea lui Protasevici și a prietenei acestuia.

Ministrul de externe german Heiko Maas a declarat la începutul consultărilor că miniștrii de externe vor sancțiuni care să vizeze „ în mod semnificativ structura economică și tranzacțiile financiare din Belarus . Ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis a declarat la rândul său că sacnțiunile vor viza companiile care sprijină regimul de la Minsk, fără a face rău oamenilor, sugerând că sectorul produselor petroliere este ținta.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG