Linkuri accesibilitate

Lukașenko nu a apărut la sărbătorirea Zilei drapelului, stemei și imnului


Ziua de 14 mai este o sărbătoare publică și a fost sărbătorită în Piața Drapelului de Stat din Minsk.

Ziua Drapelului de Stat, a Stemei și a Imnului este stabilită oficial pentru a doua duminică din luna mai. Aleksandr Lukașenko urma să ia cuvântul în Piața Drapelului de Stat , dar șeful statului Belarus nu a apărut în public de această dată.

Primul ministru al țării, Roman Golovcenko, a fost cel care a citit discursul în care se spunea „că steagul național, stema și imnul sunt mai presus de orice".

La 13 mai, mai multe mijloace de informare în masă au informat că, seara, Lukașenko a ajuns la „Centrul medical clinic republican", aflat pe malul lacului de acumulare Drazda. Când convoiul prezidențial s-a apropiat, drumurile către spital au fost blocate, iar forțele de securitate s-au așezat de-a lungul lor.

După parada de la Moscova, când părea palid și suferind, Lukașenko nu a mai apărut în public. De altfel, a plecat de la Moscova invocând starea proastă de sănătate, fără a participa la dineul dat de Vladimir Putin în cinstea șefilor de stat care au participat la parada militară.

Mass-media a început să amintească cine, conform legii, ar trebui să îndeplinească atribuțiile președintelui în cazul în care acesta devine incapabil să-și exercite funcția sau moare.

Ar fi vorba despre Natalia Kaceanova , președinta Consiliului Republicii. În același timp, comentatorii au remarcat alegerea lui Roman Golovcenko pentru a citi mesajul oficial al lui Lukașenko.

XS
SM
MD
LG