Linkuri accesibilitate

Luni, 27 iulie, s-a închis consulatul american din orașul chinez Chengdu


Un grup de polițiști chinezi trec pe lângă fostul sediu al Consulatului amercian din orașul chinez Chengdu, 27 iulie, 2020

Consulatul american din orașul chinez Chengdu s-a închis, luni, la cererea autorităților Chinei, care au luat măsuri de răspuns față de decizia Statelor Unite de a închide consulatul chinez din Houston. Televiziunea chineză de stat a difuzat imagini înfățișând coborârea drapelului american la consulat.

Departamentul de Stat a spus că activitatea consulatului “care s-a aflat timp de 35 de ani în centrul relațiilor cu oamenii din vestul Chinei, inclusiv din Tibet”, a fost suspendată. Consulatul chinez din Houston a fost închis pe 24 iulie, după ce secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat China că ar folosi acest post diplomatic pentru spionaj și furt de proprietate intelectuală.

Relația dintre principalele două economii ale lumii, care era deja marcată de neînțelegeri în chestiuni ca drepturile asupra proprietății intelectuale, tehnologia 5G și drepturile omului, s-a înrăutățit și mai mult de la începutul pandemiei de coronavirus, anul acesta.

XS
SM
MD
LG