Linkuri accesibilitate

Luptătorii talibani preiau controlul asupra mai multor districte din Afganistan


Imagine generică

Luptătorii talibani au preluat controlul unui alt district din provincia centrală a Afganistanului, Maidan Wardak, după lupte grele cu forțele guvernamentale. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat astăzi că acum controlul asupra districtului Jalrez este în mâinile talibanilor.

Aproximativ 25 de soldați guvernamentali s-au predat militanților talibani după ce au rămas fără muniție.

Potrivit autorităților, citate de serviciul afgan al postului nostru de radio, cel puțin șapte soldați guvernamentali au fost uciși în luptă, în timp ce mai mulți soldați lipsesc. Autoritățile locale învinuiesc guvernul central de la Kabul că nu a ajutat la întărirea operațiunii împotriva talibanilor. Jalrez este situat în vestul Maidan Wardak, la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Kabul.

Jalrez este al doilea district din Maidan Wardak care cade sub influența talibanilor în mai puțin de două săptămâni și, de asemenea, al doilea district afgan câștigat de militanți în două zile, adăugându-se la un șir de alte zone controlate de talibani după ce președintele American Joe Biden a anunțat retragerea forțelor SUA din aceasta țara după 1 mai.

Violențele continuă în Afganistan, în ciuda eforturilor de pace. Forțele afgane și talibanii au respectat o înțelegere de încetare a focului de trei zile în perioada 12 - 15 mai, dar la o zi după încheierea armistițiului, Ministerul Apărării a raportat lupte în 18 provincii.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG