Linkuri accesibilitate

Măcel la un centru de pregătire militară din Rusia


Rusia. Ekaterinburg, 13 octombrie. Antrenament pe poligonul de tragere Sverdlovski al rezerviștilor convocați după mobilizarea parțială. Mobilizarea parțială a fost decretată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, pe 21 septembrie

Cel puțin 11 recruți au fost uciși și 15 răniți pe 15 octombrie într-o tabără de antrenament militar din regiunea Belgorod din Rusia, după ce doi atacatori au deschis focul asupra unui grup de voluntari, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

În declarația de presă a ministerului se precizează că împușcăturile au avut loc în timp ce voluntarii se antrenau pentru a lupta în Ucraina. Ministerul a calificat incidentul drept un atac terorist.

Conform declarației ministeriale, în timpul unei sesiuni de antrenament cu arme de foc „cu persoane care și-au exprimat în mod voluntar dorința de a participa la operațiunea militară specială (împotriva Ucrainei), teroriștii au deschis focul cu arme de calibru mic asupra personalului unității”.

Ministerul precizează că cei doi voluntari care au deschis focul asupra celorlalți soldați au fost împușcați mortal de cei care au ripostat la foc. Nu se știe dacă moartea lor este inclusă printre cei 11 morți confirmați. Cei doi erau cetățeni ai unei foste republici sovietice, a mai declarat ministerul, dar nu a oferit alte detalii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG