Linkuri accesibilitate

Măsuri speciale de carantină la Cernăuți, după primul caz confirmat de coronavirus


Lvov, se dezinfectează autobuzele după confirmarea primului caz de coronavirus la Cernăuți, 2 martie 2020
Lvov, se dezinfectează autobuzele după confirmarea primului caz de coronavirus la Cernăuți, 2 martie 2020

Ucraina ia mai multe măsuri anti-coronavirus după confirmarea primului caz la Cernăuți pe 3 martie – un bărbat care s-a întors din Italia. Cinci alte persoane din Bucovina de Nord se află în carantină la spital și așteaptă rezultatele analizelor.

Școlile și universitățile din întreaga regiune Cernăuți vor fi închise de azi, 6 martie, până pe 22 martie. În cazul grădinițelor, deciziile vor fi luate individual în fiecare caz aparte. Primarul Oleksii Kaspruk le-a recomandat părinților să-și ia concediu pentru a putea sta acasă cu copii sau să se înțeleagă cu angajatorii în privința unui regim special de muncă, transmite RBK.

Autoritățile mai recomandă să nu fie organizate manifestații sau evenimente publice în perioada de carantină. Evenimentele planificate pentru aceste zile vor fi amânate sau anulate. De asemenea, va fi intensificată dezinfecția în transportul public, piețe, magazine și gări.

Organizatorii Semi-maratonului din Kiev, de pe 3-4 aprilie, au anunțat că evenimentul se va desfășura fără participarea străinilor. Tot la Kiev, noul cabinet de miniștri a promis că va lărgi grupul de lucru pentru controlul și prevenirea răspândirii coronavirusului.

XS
SM
MD
LG