Linkuri accesibilitate

Măsurile antiepidemice se păstrează și în cazul persoanelor vaccinate


Moldova, Covid Vaccine, 6 May 2021
Moldova, Covid Vaccine, 6 May 2021

Măsurile antiepidemice impuse, precum purtarea măștilor, păstrarea distanței sociale sau igiena mâinilor se păstrează și în cazul persoanelor vaccinate.

„Chiar dacă am fost vaccinați completamente, cu două doze, nu suntem protejați de virus 100%. Din moment ce populația nu este vaccinată în întregime, nu am ajuns nici plafonul de vaccinare de 60-70%, toate restricțiile se păstrează. Indicațiile de distanțare fizică, purtare a măștilor, spălare și dezinfectare a mâinilor, aerisire a încăperilor sunt obligatorii”, a declarat pentru agenția IPN, coordonatoarea campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, Ninel Revenco.„Când vom avea un procent mai mare de persoane vaccinate, ne vom permite să fim în spațiul public sau în interior fără mască. Un procent mare înseamnă peste 60-70% de persoane vaccinate”, a mai precizat Ninel Revenco. Se estimează atingerea acestui procentaj către luna noiembrie 2021.

Campania de imunizare a fost lansată pe 2 martie, iar până astăzi au fost vaccinate 264 mii de persoane sau până la 7% din populația eligibilă.

XS
SM
MD
LG