Linkuri accesibilitate

România acordă 100.000 de euro societății civile din Belarus


MInsk: protest antiprezidențial, 16 august 2020
MInsk: protest antiprezidențial, 16 august 2020

Ministerul de Externe din România a transferat marți o contribuție financiară voluntară în valoare de 100.000 de EURO pentru susținerea societății civile și a presei independente din Belarus.

Contribuția României a fost transferată Organizației European Endowment for Democracy (EED), instituție europeană specializată în acordarea de asistență pentru proiecte de consolidare a democrației și drepturilor omului în vecinătatea Uniunii Europene, transmite MAE într-un comunicat remis presei marți.

Astfel, România se alătură celorlalți parteneri din UE, state membre și instituții, care dezvoltă proiecte în parteneriat cu EED, în beneficiul direct al societății civile din Belarus.

România rămâne un susținător consecvent al consolidării democrației în Vecinătatea Estică a Uniunii Europene, considerând că respectarea valorilor și principiilor democratice este în măsură să asigure securitate, stabilitate și prosperitate, atât pentru cetățenii statelor din Vecinătatea Estică, cât și pentru regiune în ansamblu, se arată în comunicatul Ministerului de Externe de la București.

La sfârșitul lunii august, după mai bine de două săptămâni de proteste antiprezidențiale în Belarus, peste 200 de personalități din România și din diaspora și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale ceruseră autorităților române și președintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban și ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, o poziție fermă din partea statului român în susținerea societății civile și a drepturilor omului în Belarus.

Mai multe: romania.europalibera.org

XS
SM
MD
LG