Linkuri accesibilitate

Magnatul pro-rus Viktor Medvedciuk a calificat sancțiunile împotriva sa impuse de Kiev drept „nelegitime” și „ilegale”


Viktor Medvedciuk în timpul unei întrevederi cu premierul rus Mihail Mișustin. Moscova, 6 octombrie 2020

Viktor Medvedciuk, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a calificat sancțiunile împotriva sa impuse de Kiev drept „nelegitime” și „ilegale”.

Medvedciuk a făcut această declarație astăzi, pe 20 februarie, la o zi după ce Consiliul Național de Securitate al Ucrainei a anunțat sancțiuni împotriva sa, a soției sale Oxana Marcenko, precum și împotriva a alte șase persoane și 19 companii cu legături cu magnatul ucrainian. Unele persoane împotriva cărora Kievul a impus sancțiuni sunt cetățeni ruși.

Sancțiunile îngheță activele cuplului timp de trei ani și îi împiedică să facă afaceri în Ucraina. Majoritatea activelor lui Medvedciuk se află pe numele soției sale. Ucraina a mai spus că și o conductă care transportă produse petroliere rusești către Europa și care ar fi controlată de Medvedciuk va fi naționalizată.

Administrația președintelui Volodimir Zelenski a luat mai multe măsuri similare în ultimul timp împotriva unor persoane sau entități despre care ar exista indicii că au legături strânse cu Kremlinul.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG