Linkuri accesibilitate

Mai multe țări și teritorii închid granițele pentru a limita răspândirea noii versiuni de COVID-19, Omicron


Mai multe țări și teritorii iau măsuri de închidere a granițelor pentru a limita răspândirea noii versiuni de COVID-19, Omicron, din cauza semnelor de întrebare despre cât de eficiente sunt vaccinurile existente împotriva acestei tulpini. ​

Japonia și Hong Kong au anunțat că extind restricțiile de călătorie existente, în timp ce Statele Unite intenționează să o măsură suplimentară – să solicite tuturor călătorilor care intră în țară pe calea aerului să prezinte un test negativ efectuat cu cel mult o zi înainte de îmbarcare, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu. Măsurile noi ar urma să fie anunțate de președintele Joe Biden la 2 decembrie.

Alte zeci de țări pun în aplicare măsuri de călătorie menite să împiedice răspândirea variantei Omicron pe teritoriul lor. Aceste măsuri sunt luate în ciuda apelului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) ca țările să aibă o „abordare bazată pe dovezi și pe riscuri”.

OMS a spus că „interdicțiile generale de călătorie” nu vor preveni răspândirea Omicron și că împovărează viețile oamenilor, afectându-le bunăstarea.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG