Linkuri accesibilitate

Mai multe avioane și elicoptere rusești s-au prăbușit la frontiera cu Ucraina (surse de presă)


Elicoptere Mi-8 (foto de arhivă)
Elicoptere Mi-8 (foto de arhivă)

Cel puțin un avion de luptă rusesc și un elicopter militar s-au prăbușit în regiunea Briansk, la granița cu Ucraina, au anunțat serviciile de urgență rusești, citate de agenția de presă TASS, mai multe relatări susținând că aparatele au fost doborâte.

Cel puțin un avion de luptă rusesc și un elicopter militar s-au prăbușit în regiunea Briansk, la granița cu Ucraina, au anunțat serviciile de urgență rusești, citate de agenția de presă TASS, mai multe rapoarte susținând că aparatele au fost doborâte.

După aceea, ziarul rusesc Kommersant a relatat că un avion rusesc SU-35 și un al doilea elicopter Mi-8 s-au prăbușit, de asemenea, pe 13 mai, dar aceste informații nu au putut fi deocamdată confirmate.

Aviația militară ucraineană în acțiune, pe frontul de est
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:09 0:00

Kommersant susține că avioanele SU-34, SU-35 și două elicoptere Mi-8 făceau parte dintr-un grup aerian și că au fost „doborâte aproape simultan” în regiunea Briansk.

„Potrivit datelor preliminare, toate făceau parte din același grup aerian - avioanele de vânătoare trebuiau să lanseze un atac cu rachete și bombe asupra unor ținte din regiunea ucraineană Cernihiv, iar elicopterele trebuiau să le securizeze, pentru a prelua echipajele avioanelor SU în cazul în care acestea ar fi fost doborâte de focul inamic”, se arată în relatare cre cponchide: „Niciuna dintre cele patru aeronave nu a reușit să se întoarcă la aerodrom. Piloții lor sunt morți”.

Kommersant nu a furnizat dovezi pentru afirmația sa conform căreia patru avioane au fost doborâte, dar mai mulți bloggeri militari ruși au relatat și ei același lucru.

Canalul Baza de pe rețeaua Telegram a declarat că un total de nouă persoane - membri ai echipajului a două elicoptere Mi-8 și a avioanelor SU-34 și SU-35 - au fost uciși.

Kievul nu a comentat informațiile. În mod normal, autoritățile ucrainene nu comentează în mod direct niciun incident care are loc în interiorul granițelor Rusiei.

Dacă se confirmă că aeronavele au fost doborâte, ar reprezenta o lovitură majoră pentru armata ucraineană și o rușine pentru Kremlin.

Agenția rusă de știri TASS nu a menționat și informațiile privind doborârea celui de-al doilea avion și a celui de-al doilea elicopter.

În știrea TASS se spune că un avion de vânătoare SU-34 s-a prăbușit „nu departe de granița ucraineană”, fără a oferi detalii suplimentare.

Anterior, un elicopter Mi-8 s-a prăbușit în Klinți, la aproximativ 45 de kilometri nord de granița cu Ucraina, ucigând două persoane aflate la bord, a precizat agenția, adăugând că motivul prăbușirii a fost un incendiu la motor.

Un elicopter de atac rusesc Mi-28 s-a prăbușit la 12 mai în Crimeea, ocupată de Moscova, în Ucraina, provocând moartea a două persoane.

Guvernatorul din Briansk, Aleksandr Bogomaz, a confirmat căderea unui elicopter Mi-8 în Klinți, precum și un raport privind o femeie rănită la sol și pagube la cinci case.

„Aastăzi, un elicopter s-a prăbușit în Klinți. În urma incidentului, există o victimă în rândul civililor - o femeie rănită. În prezent, ea a fost dusă la spitalul raional, primește toate îngrijirile medicale necesare", a scris el pe Telegram.

XS
SM
MD
LG