Linkuri accesibilitate

Maia Sandu în a doua zi de vizită la Bruxelles 


Președința R. Moldova, Maia Sandu (stânga) este întâmpinată de președintele Parlamentului European, David Sassoli, Bruxelles, 19 ianuarie 2021
Președința R. Moldova, Maia Sandu (stânga) este întâmpinată de președintele Parlamentului European, David Sassoli, Bruxelles, 19 ianuarie 2021

Ziua a doua a vizitei Maiei Sandu în Bruxelles a constat în principal într-o întâlnire cu președintele Parlamentului European David Sassoli (video AICI), care a urmat după o audiență acordată președintei Moldovei de către Regele Belgiei Philippe și o întâlnire cu premierul Belgiei Alexander De Croo.

În Parlamentul European, în marginea întrevederii cu președintele Sassoli, Maia Sandu s-a mai întâlnit și cu eurodeputatul Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE și copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere UE - RM, și cu germanul David McAllister, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe.

Maia Sandu a mai discutat și cu Dacian Cioloș, președintele grupului parlamentar Renew Europe, Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere UE - Republica Moldova, și Ramona Strugariu, vicepreşedintă a Delegației la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova.

Sprijinul grupului Renew Europe, al treilea ca importanță în Parlamentul European, este foarte important pentru Moldova, nu doar pentru că eurodeputații care se ocupă de relațiile cu Moldova sunt români, dar și pentru că șeful grupului, Dacian Cioloș, a acordat o atenție deosebită Moldovei în perioada în care a fost comisar european pentru agricultură (2010 - 2014).

  • 16x9 Image

    Dan Alexe

    Dan Alexe, corespondentul Europei Libere la Bruxelles, poliglot, eseist, romancier și realizator de filme documentare. 

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG