Linkuri accesibilitate

Maia Sandu a comentat planul lansării mișcării de opoziție a primarului capitalei


Președinta Maia Sandu a comentat planul lansării mișcării de opoziție a primarului capitalei, Ion Ceban, atrăgând atenția la ceea ce ea consideră a fi fenomenul finanțării ilegale a partidelor.

Vorbind la numai o zi după ce Ceban și-a anunțat planul de a lansa Mișcarea Alternativa Națională, ca forță anti-guvernamentală, Sandu a spus într-un interviu la Radio Moldova, preluat de site-ul Replica.md, că „oricine poate să își lanseze mișcări”, dar a adăugat imediat: „Marea întrebare aici este: cum va fi finanțată această mișcare? Noi, de-a lungul timpului am văzut grupări criminale, care și-au zis partide politice, pentru că se finanțau ilegal din bani murdari”.

Maia Sandu a făcut o remarcă asemănătoare, în aparentă tot fără o țintă concretă, la începutul săptămânii dinaintea turului al doilea al alegerilor de primar de la Bălți, sugerând că trebuie să se verifice cum își finanțează campaniile candidații.

După câteva zile, CEC i-a găsit favoritei turului al doilea, Marina Tauber, nereguli în plata mâncării staff-ului electoral, scoțând-o din cursă cu ajutorul unei decizii de judecată.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG