Linkuri accesibilitate

Maia Sandu a convocat Consiliul de Securitate, în contextul mobilizării militare din Rusia


Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate pentru sâmbătă, 24 septembrie, unde se va discuta despre riscurile suplimentare provocate de mobilizarea militară din Rusia.

Potrivit newsmaker.md, președinta țării susține că, deși R. Moldova este pașnică, autoritățile de la Chișinău trebuie să întreprindă toate măsurile necesare pentru a crește reziliența țării.

Maia Sandu, care se află în aceste zile în Statele Unite, s-a întâlnit cu mai mulți oficiali străini cu care a discutat inclusiv despre securitatea R. Moldova, în contextul războiului din Ucraina.

„Riscurile sunt mari și trebuie să întreprindem măsuri pentru a crește reziliența țării.”

„Am discutat, evident, și la întâlnirea oficială cu secretarul general al NATO despre îngrijorările noastre de securitate. Am discutat despre colaborarea pe care am inițiat-o anterior, despre necesitatea de a crește reziliența Republicii Moldova. Domnul secretar general și-a exprimat respectul pentru statutul de neutralitate, dar la fel ca toată lumea înțelegem că riscurile sunt mari și trebuie să întreprindem măsuri pentru a crește reziliența țării”, a mai declarat Maia Sandu pentru sursa citată.

La New York, Sandu urmează să aibă mai multe întâlniri bilaterale cu șefi de state, dar și cu reprezentanți ai diferitor organizații internaționale cu care va discuta despre securitatea din regiune.

XS
SM
MD
LG