Linkuri accesibilitate

Maia Sandu a discutat cu António Guterres despre situația umanitară și de securitate din regiune


Secretarul general al ONU, Antonio Guterres și Maia Sandu, președinta Republicii Moldova

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a avut vineri seara o întâlnire de lucru cu secretarul general ONU António Guterres, cu care a discutat despre situația umanitară și de securitate din regiune și despre provocările cu care se confruntă R.Moldova, la aproape șase luni de război la granița sa, se spune într-un comunicat al președinției de la Chișinău.

Au fost abordate și problemele refugiaților ucraineni din Moldova și nevoia de a-i sprijini în continuare.

Secretarul general al ONU a sosit vineri în R. Moldova într-o escală neanunțată după ce a vizitat vineri portul ucrainean Odesa pentru a vedea cum e pus în aplicare acordul ce permite exportul de cereale ucrainene.

Sâmbătă, António Guterres a plecat la Istanbul, unde îşi încheie turneul european cu o vizită la Centrul Comun de Coordonare (JCC) care monitorizează cum e respectat acordul dintre Rusia și Ucraina, mediat de Naţiunile Unite şi Turcia, privind reluarea exporturilor de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Secretarul general al ONU s-a aflat joi la Liov, unde a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, despre coordonarea aplicării acordului privind exportul de cereale ucrainene.

Cei trei au mai discutat la Liov despre situaţia de securitate de la centrala nucleară Zaporojie şi despre problema prizonierilor de război ucraineni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG