Linkuri accesibilitate

Președinta Maia Sandu a salutat acordarea de către UE a 36 de milioane de euro


Președinta R.Moldova, Maia Sandu
Președinta R.Moldova, Maia Sandu

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a salutat acordarea de către Uniunea Europeană Chișinăului a încă 36 de milioane de euro, sau 745 de milioane de lei, dintr-o asistență totală de 600 de milioane de euro. „Sprijinul UE vine după o lungă perioadă de îngheț a asistenței europene, cauzat de fostele guvernări”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Noul ajutor a fost anunțat în ajun de doi oficiali ai UE aflați în vizită la Chișinău. Ei au spus că cele 36 de milioane de euro vor fi folosite pentru a susţine măsurile de recuperare economică post COVID-19 şi pentru reformarea poliţiei, și au subliniat, întocmai ca Maia Sandu, că ajutorul are și o semnificație politică.

„Obiectivul nostru este să exprimăm un sprijin puternic pentru noua orientare politică a Republicii Moldova şi pentru realizarea reformelor”, a spus la Chișinău Michael Siebert, de la Serviciul European de Acțiune Externă.

La rândul ei, Maia Sandu a notat că „banii oferiți acum de UE vor merge în bugetul de stat, pentru cele mai urgente necesități, inclusiv pentru combaterea Covid-19 și susținerea economică a întreprinderilor afectate de pandemie. Este un ajutor substanțial și suntem recunoscători pentru el”, a mai spus Maia Sandu.

XS
SM
MD
LG