Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: Augustin Lazăr și-a exprimat în principiu disponibilitatea de a se implica în echipa pentru promovarea reformei justiției


Președintele Klaus Iohannis cu procurorul Augustin Lazar, 27 februarie 2019

Premierul Republicii Moldova și Augustin Lazăr s-au întâlnit la Chișinău.

Premierul Republicii Moldova și Augustin Lazăr s-au întâlnit la Chișinău, iar discuția s-a axat pe reformele din justiție și măsura în care Lazăr se poate implica.

„Schimbările reale pot fi posibile doar cu sprijinul unor oameni integri, care dau dovadă de fermitate și curaj în lupta cu spălarea banilor și corupția mare. De un astfel de procuror avem nevoie în Republica Moldova și sperăm să ne putem baza și pe experiența și profesionalismul unor oameni ca Augustin Lazăr”, scrie premierul moldovean pe Facebook.

Maia Sandu spune că s-a bucurat „că domnia sa și-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiției din țara noastră”.

Fostul procuror general a declarat pentru Europa Liberă că a fost o discuție de principiu, nu despre funcții sau posturi, iar dacă „este nevoie de experiența mea, o pun la dispoziție cu mare plăcere. Eu de multă vreme sunt în relații cu colegi procurori de la Chișinău, avem proiecte în curs, atât Ministerul public, cât și Institutul Național al Magistraturii. Am ceva experiență în activitatea de reformare a sistemului judiciar. Am sentimentul de déjà-vu în mai multe probleme pe care le-am văzut și pe la noi”.

Mai mult, aici.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG