Linkuri accesibilitate

Maia Sandu cere Procuraturii să informeze societatea plenar despre „cazul procurorului general suspendat”


Maia Sandu

Președintele Maia Sandu cere Procuraturii să informeze societatea plenar și la timp despre procedurile aplicate în cazul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. De asemenea, să fie prezentate informații despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum și despre alte măsuri cerute de procurorul de caz, cu respectarea strictă a legii, transmite IPN.

„Cazul procurorului general Alexandr Stoianoglo este unul de interes major pentru întreaga societate și trebuie să ne asigurăm că e tratat cu maximă responsabilitate. Tocmai de aceea, avem nevoie de mai multă claritate în procesele care au loc acum în cadrul Procuraturii Generale și în acțiunile întreprinse de procurori”, a scris Maia Sandu, într-un mesaj pe rețelele de socializare.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți seara, fiind plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de poliție al municipiului Chișinău. Reținerea a avut loc într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent. Acuzatorul de stat a decis suspendarea lui Alexandr Stoianoglo din funcție pe durata investigațiilor.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, urmează să examineze astăzi, 8 octombrie, demersul procurorului de aplicare a măsurii preventive – arest pentru 30 de zile.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG