Linkuri accesibilitate

Maia Sandu crede în șansa unei soluții diplomatice în conflictul de la granițele ucrainene


Președinta R. Moldova, Maia Sandu
Președinta R. Moldova, Maia Sandu

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, speră că riscurile unui iminent război în Ucraina vecină nu se vor materializa și se va găsi o soluție diplomatică. „Noi suntem o țară pașnică și dorim foarte mult să ne fie respectat dreptul la pace. Noi nu prezentăm niciun pericol pentru alte țări”, a spus Sandu, într-un interviu pentru TV 8.

Totuși la Chișinău este luat în calcul și cel mai prost scenariu, cel al unui conflict militar, a afirmat șefa statului moldovean. În acest scop, sunt actualizate protocoale pentru orice situații, inclusiv cu faze active în regiunea transnistreană. „R. Moldova este foarte vulnerabilă pe mai multe dimensiuni și consecințele ar fi dificile pentru țară, dar, pornind de la resursele pe care le avem, încercăm să pregătim anumiți pași, anumite planuri de acțiuni, astfel încât să avem acțiuni coordonate, atât pe intern, cât și pe extern”, a ținut să precizeze președinta Maia Sandu.

Ea le-a transmis cetățenilor că trebuie să fie „alertați” de un potențial conflict, altfel spus conștienți, în acest sens să se informeze din surse credibile, dar, pe de altă parte, să „nu fie panicați”, pentru că crede „că există în continuare șansa unei soluții diplomatice”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG