Linkuri accesibilitate

Președinta Maia Sandu: Suntem gata să acomodăm câteva zeci de mii de oameni


Președinta R. Moldova, Maia Sandu
Președinta R. Moldova, Maia Sandu

Președinta Maia Sandu a declarat, după ședința Consiliului Suprem de Securitate pe tema Ucrainei, că Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgență.

„Solicit cetățenilor R. Moldova care se află în vizită sau ședere în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentate”, a dat asigurări Maia Sandu.

Solicit cetățenilor R. Moldova care se află în vizită sau ședere în Ucraina să se întoarcă acasă...

Șefa statului a mai precizat că mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat în această dimineață pe aeroportul din Chișinău. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creștere a fluxului de tranzit, iar instituțiile R. Moldova instalează centre de triere.

„În acest moment suntem gata să acomodăm câteva zeci de mii de oameni. Guvernul este în contact permanent cu organizațiile internaționale și sunt pregătite mai multe scenarii pentru a face față unui flux mai mare de refugiați. Rugămintea către cetățeni e să fim cu toții mai înțelegători și pregătiți să ne ajutăm unii pe ceilalți”, a îndemnat președinta Maia Sandu.

Ea a mai adăugat că toate instituțiile statului sunt în stare de alertă și că, în prezent, funcționează un centru de gestionare a crizei.

XS
SM
MD
LG