Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: „E nevoie de soluții urgente pentru ca oamenii să nu fie nevoiți să aleagă între pâine și libertate” 


Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la cea de-a 26-a ediție a Mesei rotunde anuale pe teme de actualitate economică, organizată de publicația „The Economist” la Atena, 5 iulie 2022

Aflată într-o vizită de lucru la Atena, președinta Maia Sandu a participat la o masă rotundă organizată de publicația „The Economist”, unde a vorbit despre consecințele economice ale războiului din Ucraina asupra țărilor vecine și a lumii întregi.

„Am vorbit despre solidaritatea de care au dat dovadă concetățenii noștri față de refugiații ucraineni și despre importanța de a rămâne uniți în continuare, la nivel de țară și la nivelul Europei. Este singura cale să rezistăm în fața crizelor economice, energetice și de securitate care au cuprins întregul nostru continent”, a precizat președinta Maia Sandu.

Cât despre scumpirile mari la energie și la produsele alimentare, Maia Sandu a spus că „e nevoie de soluții urgente pentru a opri creșterea galopantă a prețurilor, pentru ca oameni să nu fie nevoiți să aleagă între pâine și libertate”.

La Atena, Maia Sandu a avut, de asemenea, întrevederi cu conducerea de vârf a Republicii Elene. Pe 6 iulie, președinta se va afla în vizită de lucru la Vilnius, unde va participa la celebrarea Zilei Statalității Lituaniei și se va întâlni cu mai mulți oficiali de rang înalt.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG