Linkuri accesibilitate

Maia Sandu este candidata PAS la prezidențialele din 1 noiembrie


Lidera PAS, Maia Sandu, în biroul Europei Libere de la Chișinău
Lidera PAS, Maia Sandu, în biroul Europei Libere de la Chișinău

Partidul Acțiune și Solidaritate a desemnat-o pe lidera sa, Maia Sandu, în calitate de candidată la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie, printr-o decizie luate sâmbătă de conducerea formațiunii.

„Avem datoria să curățăm țara de politicienii care văd Moldova ca pe un sac fără fund, din care ei se îndestulează. Sunt sigură că, prin multă muncă, vom învinge în aceste alegeri”, a declarat Sandu după ședința Consiliul politic național al partidului său. În 2016, ea a pierdut alegerile prezidențiale în fața socialistului Igor Dodon, în turul doi de scrutin, iar sondajele de opinie sugerează că rămâne rivala cea mai puternică a șefului statului. Președintele Dodon urmează să candideze pentru un al doilea mandat, dar nu a făcut deocamdată anunțul oficial.

PAS a desemnat candidatura Maiei Sandu după eșecul partidelor opoziției pro-europene de a alege un candidat comun la prezidențiale. Sandu a spus că acest candidat comun o să apară oricum în urma primului tur de scrutin, crezându-se că nimeni nu va putea câștiga alegerile din primul tur. Până acum, au mai spus că vor candida președintele Platformei DA, Andrei Năstase, liderul Mișcării Unirea, Dorin Chirtoacă și președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG