Linkuri accesibilitate

Maia Sandu intenționează să discute cu premierul Ion Chicu despre „situația reală din țară”


Maia Sandu

Președinta aleasă, Maia Sandu, a declarat că își dorește să discute cu premierul Ion Chicu despre „situația reală din țară și situația financiară”, repetându-și însă poziția că actualul guvern trebuie să-și dea demisia, iar parlamentul să fie dizolvat.

În prima sa conferință de presă de după scrutinul prezidențial din 15 noiembrie, Maia Sandu a spus că votul „împotriva lui Igor Dodon” a fost și un vot „împotriva Guvernului lui Igor Dodon”. „Este clar pentru noi că acest Guvern trebuie să plece. Dar până să plece, acest Guvernul trebuie să-și îndeplinească funcțiile. Săptămâna trecută am venit cu solicitări, așa încât bugetul pentru 2021 să prevadă suficient sprijin pentru categoriile cele mai afectate din cauza crizei pandemice și economice”, a declarat Maia Sandu, citată de Agora.md.

Președinta aleasă nu a detalizat cum poate fi demis actualul guvernul, în condițiile în care nu are suficient sprijin în Parlament, dar a declarat că va propune pentru funcția de prim-ministru „doar oameni onești, fără probleme de integritate”.

„Vom continua să discutăm cu colegii din Parlament, cred că pentru toți e clar că anticipatele sunt absolut necesare. Noi am văzut ce înseamnă voturile socialiștilor anul trecut. Nu sunt gata să sprijine reforma justiției și combaterea corupției. Un Guvern susținut de socialiști nu va avea puterea să îndeplinească acțiunile dorite de cetățeni”, a spus Maia Sandu.

Recent, președintele în exercițiu, Igor Dodon, a îndemnat-o pe Maia Sandu să-și asume guvernarea sau să declanșeze alegeri parlamentare anticipate. Totodată, el a spus că nu va crea blocaje în calea noului președinte ales și că socialiștii sunt gata să sprijine un nou Guvern, dacă actualul va fi demis.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG