Linkuri accesibilitate

Maia Sandu, la Naslavcea: „M-a întristat că nu toată lumea înțelege ce se întâmplă în Ucraina”


Președinta Maia Sandu în vizită la Naslavcea, 3 noiembrie 2022

Aflată la 3 noiembrie într-o vizită la Naslavcea, satul din nordul R. Moldova unde au căzut fragmentele unei rachete, președinta Maia Sandu a discutat cu localnicii, în mare parte persoane în etate, și, după cum precizează un comunicat al președinției, s-a arătat întristată de „faptul că nu toată lumea înțelege ce se întâmplă în țara vecină și că Rusia se face vinovată de aceste nenorociri”.

Maia Sandu spune că cetățenii trebuie să fie uniți în aceste vremuri, iar lupta cu dezinformarea trebuie să fie mai eficientă.

Potrivit președintei, în urma incidentului cu rachetă ar fi avut de suferit 21 de gospodării din Naslavcea, iar suma pagubelor se ridică la aproape 68.000 de lei. Autoritățile locale ar fi asigurat-o pe șefa statului că, în scurt timp, vor acoperi cheltuielile necesare pentru reparația locuințelor.

Pe 31 octombrie, o rachetă rusească a fost doborâtă, în apropiere de Naslavcea, de sistemul ucrainean antiaerian. Ca răspuns, autoritățile moldovene au declarat persoană indezirabilă un diplomat al Ambasadei Rusiei la Chișinău. Moscova a calificat acest gest ca fiind un „act neprietenesc”, care „demontează colaborarea moldo-rusă”.

Săteni din Naslavcea, despre racheta rusească: „Deasupra capului meu a zburat...”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:16 0:00

La începutul lunii octombrie, trei rachete de croazieră, lansate de pe navele maritime rusești au tranzitat teritoriul R. Moldova, în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca. Atunci, Rusia a negat că rachetele rusești lansate contra Ucrainei ar fi violat spațiul aerian al R. Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG