Linkuri accesibilitate

Maia Sandu, nedumerită de pretențiile unor partide parlamentare


Președinta Moldovei Maia Sandu se arată nedumerită de pretențiile unor partide parlamentare la adresa instituției prezidențiale. Șefa statului moldovean spune că le-a oferit posibilitatea fracțiunilor să învestească guvernul Gavriliță sau guvernul Grosu, șansă ratată de Parlament. Doamna Sandu spune că va aștepta decizia Curții Constituționale privind constatarea circumstanțelor dizolvării Parlamentului și în funcție de situația pandemică din țara, va decide când semnează decretul de dizolvare a Legislativului și de anunțare a datei alegerilor parlamentare anticipate, informează agenția IPN.

„Cei care vorbesc acum despre necesitatea învestirii unui Guvern, trebuiau să voteze unul din cei doi candidați pe care i-am desemnat. Am desemnat oameni integri, oameni care pot gestiona criza sanitară. De cealaltă parte, socialiștii, dacă vor să aibă un guvern al lor, deja îl au. Actualul Guvern în exercițiu este Guvernul PSRM”, a spus Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la televiziunea RTR.

Președinta Sandu spune că a aflat din presă despre decizia Marianei Durleșteanu de a se retrage din cursa pentru șefia Executivului.

Șefa statului moldovean insistă pe ideea alegerilor parlamentare anticipate însă spune că data scrutinului va fi stabilită în funcție de evoluția situației pandemice din țară.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG