Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: Parteneriatul PD-PSRM „vine să oprească procesul de reformare a statului R. Moldova”


Fosta şefă a guvernului Maia Sandu
Fosta şefă a guvernului Maia Sandu

„Parteneriatul dintre Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor vine să oprească procesul de reformare a statului Republica Moldova, început de către guvernul care s-a aflat la guvernare din luna iunie și până la începutul lunii noiembrie”, a declarat fostul prim-ministru Maia Sandu, în cadrul unui interviu pentru agenția IPN. Doamna Sandu a spus că în guvernul condus de către Ion Chicu se găsesc oameni care au lucrat pentru PDM și PSRM și care deja au demonstrat că nu sunt buni să facă reforme.

Potrivit politicienei, PSRM și PDM au făcut ceea ce Maia Sandu a numit „un târg politic” pentru că reprezentanții acestora vor „să se protejeze de justiție, să-și protejeze schemele de corupție”. Maia Sandu afirmă că guvernul condus de către Ion Chicu va trebui să muncească mult ca să demonstreze că este altceva decât guvernul președintelui Dodon.

Ea a mai spus că acțiunea PDM, care a votat demisia guvernului Sandu, iar a doua zi a votat pentru numirea guvernului Chicu, arată faptul că acest proces a fost pregătit din timp.

Fostul premier Maia Sandu susține că cel mai important lucru legat de guvernul pe care l-a condus este faptul că a fost „un guvern onest și autentic în efortul de a curăța țara de justiția coruptă și corupție, lucru confirmat și de partenerii externi”. În interviul cu agenția IPN, Maia Sandu recunoaște că guvernul pe care l-a condus a avansat mai încet în unele domenii, dar spune că aceasta s-a întâmplat pentru că există o inerție mare în instituțiile statului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG