Linkuri accesibilitate

Maia Sandu propune un proiect de lege pentru confiscarea averilor acumulate prin acte de corupție


Președinta Maia Sandu a trimis în parlament un proiect de lege care va face posibilă punerea în practică a mecanismului de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție.

„Legea actuală conține un obstacol care îngreunează procedura de confiscare a bunurilor celor care s-au îmbogățit ilicit și le dă posibilitate să-și păstreze averile. De facto, aceștia rămân în posesia averilor prin transferul lor către persoane terțe. Proiectul de lege propus Parlamentului vine să elimine această lacuna”, a scris Maia Sandu pe pagina sa Facebook.


Potrivit șefei statului, eforturile de îmbunătățire a normelor legislative pentru a combate corupția vor continua. „Vor continua și eforturile de reformare a justiției pentru ca normele legale să fie aplicate în raport cu toți, fără excepție”, a mai spus Maia Sandu, citată de agenția IPN.

Într-un interviu cu Europa Liberă, în ianuarie, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco explica faptul că actula putere vrea să simplifice „confiscarea extinsă în penal, care, chiar dacă există (...) din 2014 (...), iată că până în ziua de astăzi noi nu avem niciun caz când ar fi fost confiscată extins averea vreunui funcționar sau demnitar. La fel nu avem niciun caz de confiscare civilă și acest lucru de asemenea este foarte trist, avem legi care spun posibilitatea confiscării, dar confiscări nu există.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG