Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: Sectorul de apărare trebuie fortificat, dar încă nu am avut o discuție concretă 


Maia Sandu vorbind în Parlamentul European, Bruxelles, 18 mai 2022
Maia Sandu vorbind în Parlamentul European, Bruxelles, 18 mai 2022

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a comentat vineri 27 mai declarațiile șefei diplomației britanice Liz Truss, care a spus recent că se poartă discuții despre furnizarea de echipamente militare și armament letal NATO pentru Moldova.

Declarații similare despre un eventual ajutor militar pentru R. Moldova, dacă va fi cerut, au făcut și câțiva congresmeni americani care au vizitat recent Chișinăul.

Vorbind vineri la încheierea unei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, Sandu a spus că deși Republica Moldova este o țară neutră și pașnică, sectorul ei de apărare este „slab” și „trebuie fortificat”.

Autoritățile nu au avut deocamdată o discuție concretă cu partenerii lor pe această temă, a mai spus ea.

„Știți că primim asistență prin intermediul Inițiativei pentru Pace; în discuția cu conducerea armatei o să vedem dacă sunt alte necesități pe care să le putem satisface din aceste ajutoare”, a declarat Maia Sandu.

Aflat în vizită la Praga, ministrul moldovean de externe Nicu Popescu a spus și el, vorbind într-un interviu pentru Europa Liberă, că discuțiile din guvern privind dotarea mai bună a armatei sunt în desfășurare, dar că guvernul nu a decis deocamdată dacă acceptă arme letale NATO.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG