Linkuri accesibilitate

Maia Sandu susține că a început discuții cu partenerii internaționali ai R. Moldova pentru sprijin în combaterea crizei de coronavirus


Președinta aleasă, Maia Sandu, a declarat că a început discuții cu partenerii internaționali ai R. Moldova în vederea obținerii de noi ajutoare pentru combaterea crizei de coronavirus. Vorbind la prima sa conferință de presă de la victoria de pe 16 noiembrie în turul doi al alegerilor prezidențiale, Sandu a spus însă că guvernul trebuie să facă mai mult pentru a limita răspândirea infecției și a ajuta afacerile afectate de restricțiile antiepidemice.

„Eu voi face tot ce îmi stă în putere ca să aduc ajutoare pentru cetățeni, pentru spitale, dar administrarea rămâne în continuare în mâinile guvernului și guvernul trebuie să se apuce de treabă și să lucreze mult mai bine decât a lucrat până acum în acest domeniu”, a spus Sandu. Președinta aleasă, care urmează să fie inaugurată pe 24 decembrie, a spus gestionarea crizei de coronavirus a fost marcată de „haos” și de mesaje „incoerente” din partea „conducerii de vârf”.

Sandu a mai spus că așteaptă între altele ca guvernul Chicu să includă în proiectul bugetului pentru 2021 ajutoare pentru întreprinderile mici și mijlocii afectate de criza pandemică.

XS
SM
MD
LG