Linkuri accesibilitate

Maia Sandu are luni consultări cu fracțiunea PSRM și grupul „Pentru Moldova”


Președinta Maia Sandu și liderul PSRM, Igor Dodon
Președinta Maia Sandu și liderul PSRM, Igor Dodon

Președinta Moldovei, Maia Sandu urmează să aibă luni 29 martie consultări cu fracțiunile Pentru Moldova/ Șor și PSRM. Aceste două fracțiuni nu au venit la consultările care au fost programate pentru vineri, 26 martie.

Fracțiunea parlamentară a socialiștilor a acceptat invitația repetată de a merge la consultări. Declarația a fost făcută de liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, în cadrul unei emisiuni televizate.

„Vom reitera faptul că există o majoritate parlamentară, formalizată conform regulamentului și prevederilor constituției, care optează pentru u candidat la funcția de prim-ministru, este vorba despre domnul Vladimir Golovatiuc”, a declarat liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

Vineri președinta Sandu a avut consultări cu celelalte fracțiuni și grupuri parlamentare: PAS, Platforma DA, PDM și Pro Moldova.

Toate aceste dezbateri se întâmplă într-un moment în care Maia Sandu se pregătește să se adreseze Curții Constituționale, pentru ca aceasta să-i permită dizolvarea parlamentului și declanșarea ulterioară de anticipate, motiv pentru care a convocat partidele și grupurile parlamentare vineri la consultări.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG