Linkuri accesibilitate

Președinta Maia Sandu îi îndeamnă din nou pe moldoveni să se vaccineze


Maia Sandu
Maia Sandu

Președinta Maia Sandu și-a îndemnat concetățenii să se protejeze contra infectării cu COVID-19 și să se vaccineze pentru a rămâne sănătoși, dar și pentru a putea călători liber în Uniunea Europeană. Sandu a adresat îndemnul pe Facebook la 1 iulie, după ce Consiliul European a inclus R. Moldova pe o „listă verde” a țărilor terțe pentru care restricțiile de călătorie în Uniunea Europeană trebuie ridicate.

Decizia Consiliului are un caracter de recomandare, iar țările membre ale Uniunii Europene trebuie să includă R. Moldova pe propriile liste. În acest caz, cetățenii cu pașaport moldovean vor putea fi admiși, cu condiția să prezinte un test negativ sau dovada vaccinării cu un vaccin recunoscut în Uniunea Europeană.

Împreună cu R. Moldova, pe „lista verde” a țărilor Consiliului European, care este actualizată periodic în funcție de situația epidemică, au fost incluse încă 10 țări noi, numărul total ajungând la 23. Între noile venite se numără Armenia, Azerbaidjanul, Bosnia Herțegovina, Brunei Darussalam, Arabia Saudită, Canada. China propusă pe această listă mai demult mai trebuie să confirme dacă acceptă principiul reciprocității.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG