Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: „Voi fi președintele care respinge compromisurile care compromit”


Noua președintă a R. Moldova, Maia Sandu la ceremonia de depunere a jurământului, Chișinău, 24 decembrie 2020.

Voi fi președintele „care respinge compromisurile care compromit”, a promis Maia Sandu, noua președintă a R.Moldova, în discursul ținut cu ocazia depunerii jurământului. Totodată, s-a angajat să fie un președinte „care unește”, președintele „tuturor moldovenilor”.

Maia Sandu a explicat că prioritățile momentului sunt pandemia de coronavirus și criza economică pe care a generat-o și s-a angajat că strângă în scurt timp o echipă de experți care să găsească soluțiile cele mai eficiente. „Trebuie să aducem vaccinul cât mai repede”, a declarat președinta Maia Sandu, cu referire la vaccinurile anti-Covid-19, dezvoltate și omologate deja internațional. Totodată, a vorbit despre modernizarea sistemului sanitar, care și-a arătat limitările în cursul actualei pandemii de coronavirus.

Maia Sandu, în discursul ținut în fața Parlamentului și a Curții Constituționale reunite, a declarat că în acest context trebuie sprijiniți în primul rând agricultorii și antreprenorii, loviți direct de consecințele pandemiei de coronavirus.

„Voi fi un președinte onest și transparent”, a mai promis Maia Sandu, care s-a angajat să ducă o politică externă pro-europeană, o politică externă „care să sprijine politica internă”, cu „fața întoarsă spre partenerii externi”.

După discursul din plenul Parlamentului, urmează o depunere de flori și întâlnirea, la Președinție, cu fostul președinte Igor Dodon.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG