Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: Vreau ca fiecare fetiță și femeie din țara noastră să știe că poate deveni ce-și dorește


Moldova, President Maia Sandu, 3 March 2021
Moldova, President Maia Sandu, 3 March 2021

„Vreau ca fiecare fetiță și femeie din țara noastră să știe – ea poate să devină oricine își dorește” a declarat președinta Maia Sandu într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, 8 martie.

„Trebuie să curmăm violența în familie, ce afectează mai ales femeile. Avem de muncit ca să asigurăm egalitate economică între femei și bărbați”. „Ne dorim o societate în care toți oamenii să-și poată realiza potențialul pe deplin, în armonie și respect”, a mai spus președinta.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a exprimat și ea, într-un mesaj, recunoștință și respect pentru femeile din toate profesiile, dar mai ales pentru cele care muncesc din greu în această perioadă în sistemul de sănătate.

„Să fie toate femeile Moldovei iubite, fericite și ocrotite!”, se spune în mesajul Zinaidei Greceanîi.

Mesaje de felicitare pentru femeile din R. Moldova au adresat de asemenea numeroși lideri politici, ca premierul interimar Aureliu Ciocoi, fostul președinte Igor Dodon, liderul Partidului Nostru Renato Usatîi, primarul capitalei, Ion Ceban, șeful delegației UE Peter Michalko și alții.

Numeroase instituții publice au găzduit luni, 8 martie, chiar și în condiții de pandemie, manifestări dedicate Zilei Femeilor, iar la florării au fost cozi descrise de presa locală ca „imense”.

Pe de altă parte, Biroul Național de Statistică a arătat că în R. Moldova femeile continuă să câștige mai puțin decât bărbații, la muncă egală.

BNS a mai constatat, potrivit Ziarului de Gardă, că pandemia de COVID-19 a afectat mai mult femeile decât bărbații în R. Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG