Linkuri accesibilitate

Mama lui Adrian Glijin, răpit în regiunea transnistreană, nu poate lua legătura cu el


Într-o conferință de presă organizată de Asociația Promo-LEX, Vera Glijin, mama lui Adrian Glijin, răpit la începutul lunii octombrie în preajma satului Cuzmin din regiunea transnistreană, spune că, deja de opt luni, nu cunoaște nimic despre starea de sănătate a fiului ei. Femeia declară că știe doar că este deținut la Tiraspol, însă nu cunoaște detalii despre ce i se încriminează și în ce condiții este deținut, informează agenția IPN.

Vera Glijin a declarat că fiul ei a fost răpit pe 7 octombrie de cinci persoane cu măști, chiar pe câmp, unde își păștea vitele.

Ea a menționat că, lunar, expediază scrisori autorităților, însă la puținele la care primește răspunsuri acestea sunt negative. În majoritatea cazurilor i e se spune că dosarul intentat împotriva fiului ei este secret și că nu are dreptul să cunoască nimic din el. Potrivit ei, chiar și avocatul numit de Tiraspol nu-i oferă informații. De asemenea femeia spune și că nu a putut să obțină vreo întrevedere cu fiul, autoritățile nerecunoscute ale regiunii invocând măsurile de protecție anti Covid 19.

Vera Glijin a făcut apel către autoritățile constituționale să intervină, să fie ajutată să-și elibereze fiul de la Tiraspol. Fiind profesoară, a solicitat să-i fie returnată tehnica de calcul, care a fost ridicată din apartamentul ei pe 8 octombrie 2020.

Conferința de presă a fost organizată cu prilejul prezentării de către Promo-LEX a constatărilor Raportului privind Drepturile Omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Retrospectiva anului 2020. Concluzia organizației este că situația drepturilor omului in regiunea transnistreana este in declin.

Vezi comentarii

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG