Linkuri accesibilitate

Marea Britanie și-a avertizat cetățenii să părăsească imediat Afganistanul


Afgani din Zaranj lângă granița cu Pakistan. Imagine din martie 2021

Marea Britanie și-a avertizat cetățenii să părăsească Afganistanul imediat, deoarece situația de securitate din țară continuă să se deterioreze. „Toți cetățenii britanici din Afganistan sunt sfătuiți să plece acum prin mijloace comerciale”, a scris ieri seară Ministerul britanic de Externe pe site-ul său. Ieri Talibanii au preluat controlului localității Zaranj – capitală a unei provincii - și tot ieri a fost asasinat șefului Centrului de informații și mass-media al guvernului din Kabul.

La New York, Consiliul de Securitate al ONU a discutat situația de securitate din Afganistan, iar trimisul special al ONU pentru Afganistan, Deborah Lyons, și-a exprimat îndoielile cu privire la angajamentul talibanilor față de găsirea unei soluții politice prin dialog. Ambasadorul rus al ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că perspectiva unui război civil prelungit în Afganistan „este o realitate cruntă”.

Luptele din Afganistan s-au intensificat de la 1 mai, de când Statele Unite și alte țări au început oficial să își retragă forțele, iar operațiunea este planificată să se finalizeze la sfârșitul lunii.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG