Linkuri accesibilitate

Marea Britanie aplică noi sancțiuni împotriva Belarusului


Alexandr Lukașenko și Vladimir Putin

Guvernul britanic a declarat că va introduce o nouă rundă de sancțiuni economice, comerciale și de transport împotriva Belarusului și a regimului conducătorului autoritar Alexandr Lukașenko.

Într-o declarație din 4 iulie, Ministerul britanic de Externe a afirmat că pachetul de sancțiuni „extinde unele dintre măsurile semnificative luate împotriva Rusiei la Belarus”. Noile sancțiuni vor fi anunțate în mod oficial și vor intra în vigoare la 5 iulie. Națiunile occidentale au aplicat sancțiuni financiare Rusiei pentru a o pedepsi pentru invazia neprovocată a Ucrainei. Belarus nu este un participant direct la război, dar a oferit ajutor logistic trupelor rusești, dintre care multe au trecut granița în Ucraina din Belarus, ceea ce a determinat Occidentul să impună sancțiuni și asupra Minskului.

În declarație se precizează că guvernul britanic va restricționa, de asemenea, accesul Belarusului la sectorul serviciilor financiare de clasă mondială din Marea Britanie - interzicând mai multor companii belaruse să emită datorii și titluri de valoare la Londra. „Regimul din Belarus a facilitat în mod activ invazia [președintelui rus Vladimir] Putin, permițând Rusiei să folosească teritoriul său pentru a ciupi Ucraina - lansând trupe și rachete de la granița lor și făcând să zboare avioane rusești prin spațiul lor aerian”, se mai afirmă în declarație.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG