Linkuri accesibilitate

Marea Britanie condamnă „exploatarea” prizonierilor de către Rusia


Schimb de prizonieri la Zaporojie, 29 iunie 2022 (prin amabilitatea serviciilor de informații militare din Ucraina)

Ministerul de Externe al Marii Britanii condamnă „exploatarea” prizonierilor de război și a civililor în scopuri politice, în urma capturării altor doi britanici de către forțele rusești în Ucraina.

„Condamnăm exploatarea prizonierilor de război și a civililor în scopuri politice și am ridicat această problemă în fața Rusiei”, a declarat Foreign Office, Ministerul britanic de Externe, pe 2 iulie. „Suntem în contact constant cu guvernul Ucrainei cu privire la cazurile lor și susținem pe deplin Ucraina în eforturile sale de a-i elibera.” Separatiștii susținuți de Rusia în estul Ucrainei au declarat că lucrătorul umanitar Dylan Healy, în vârstă de 22 de ani, și voluntarul militar Andrew Hill au fost acuzați de desfășurarea de „activități de mercenariat”. Un site pro-Kremlin a declarat că Healy și Hill s-ar confrunta cu aceleași acuzații ca și doi voluntari militari britanici capturați la Mariupol. La începutul lunii iunie, cei doi britanici - Aiden Aslin și Shaun Pinner - și un cetățean marocan - Saaudun Brahim - au fost condamnați la moarte de către separatiști pentru "activități de mercenariat".

Occidentalii au călătorit în Ucraina pentru a ajuta la apărarea acesteia împotriva invaziei neprovocate a Rusiei sau pentru a ajuta la furnizarea de ajutor umanitar ucrainenilor forțați de atacul militar rusesc să fugă din casele lor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG