Linkuri accesibilitate

Marea Britanie e prima țară din lume care aprobă folosirea unei pilule anti-COVID


Marea Britanie a aprobat, ca prima țară din lume, folosirea unei pilule antivirale a companiei farmaceutice Merck pentru tratarea COVID-19, deși nu este limpede când anume va fi disponibilă.

Pilula a primit licență pentru pacienții de peste 18 ani, testați pozitiv pentru COVID-19 și cu cel puțin o comorbididate ca obezitatea sau boală cardiacă. Pacienții cu simptome ușoare până la moderate urmează să primească patru pilule de Molnupiravir de două ori pe zi, vreme de cinci zile.

O pilulă antivirală capabilă să reducă simptomele și să accelereze însănătoșirea ar putea fi o piatră de hotar în lupta cu COVID-19, ușurând povara spitalelor și ajutând la depășirea crizelor de noi infectări în țările mai sărace, cu sisteme medicale șubrede. Ar facilita de asemenea o abordare duală a pandemiei – cu medicație și prevenție – mai ales prin vaccinare.

Molnupiravir așteaptă aprobare oficială în Statele Unite, Uniunea Europeană și în mai multe alte țări ale lumii.

AP scrie că livrările inițiale vor fi limitate. Merck a spus că poate produce pilule pentru tratarea a 10 milioane de pacienți până la sfârșitul anului, dar deja o bună parte din această șarjă a fost cumpărată de guverne din mai multe țări.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG