Linkuri accesibilitate

Marea Britanie vrea să înceapă, în august, vaccinarea tinerilor între 12 și 15 ani


România: vaccinarea tinerilor de la 12 ani. Ana, în vârstă de 14 ani primește o diplomă de vaccinare anti Covid-19 de la șeful campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Copiii între 12 și 15 ani din Marea Britanie ar urma să fie vaccinați anti-Covid începând cu luna august , înaintea începerii următorului an școlar, potrivit unor surse guvernamentale citate de duminicalul londonez Sunday Telegraph. Guvernul așteaptă avizul Comitetului Reunit pentru Vaccinare și Imunizare (JCVI), dar este probabil că acest aviz va fi obținut, după cel care a aprobat vaccinarea adolescenților în vârstă de 16 și 17 ani.

În România și Italia vaccinarea tinerilor sub 18 ani a început deja.

Agenția pentru Reglementarea Medicamentelor și Produselor Medicale din Marea Britanie a aprobat deja imunizarea copiilor între 12 și 15 ani cu vaccinuri anti-Covid.

Numărul cazurilor de infectare cu Coronavirus a crescut cu aproape 50% în Regatul Unit în ultima săptămână, iar varianta Delta a virusului originară din India a devenit dominantă.

Din totalul noilor cazuri de infectare cu Coronavirus tinerii în vârstă de 10 – 17 ani reprezintă peste un sfert.

În același timp, peste 40 de milioane de persoane sau 75% dintre adulți au primit prima doză de vaccin, în timp ce peste 27 de milioane au primit ambele doze. La ora actuală a venit rândul vaccinării persoanelor în vârstă de 30 și 31 de ani.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG