Linkuri accesibilitate

Zaharova: Trupele ruse au distrus o ambarcațiune militară în portul Odesa


Rusia a recunoscut că a atacat cu rachete portul ucrainean Odesa. Duminică, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse Maria Zaharova a afirmat pe canalul Telegram că trupele ruse au lovit cu rachete de înaltă precizie infrastructura portului Odesa, distrugând o ambarcațiune militară.

Inițial, rușii au negat că se fac vinovați de acest atac. BBC l-a citează pe ministrul turc al Apărării Hulusai Akar care afirmase că partea rusă le-a spus turcilor că nu are absolut nimic de-a face cu atacul și examinează chestiunea îndeaproape și în detaliu.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat drept „barbarie” atacul rusesc de la Odesa, care a avut loc la o zi după semnarea unui important acord de reluare a exporturilor de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Atacul de sâmbătă a fost condamnat de comunitatea internațională, între alții și de secretarul de stat american Antony Blinken, care a spus că acest atac „pune la îndoială serios credibilitatea angajamentului Rusiei faţă de acordul de vineri şi subminează încercările ONU, Turciei şi Ucrainei de face posibilă livrarea de alimente esenţiale pe pieţele globale”.

XS
SM
MD
LG