Linkuri accesibilitate

Marina Tauber, eliminată din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți


Proteste la Bălți, în sprijinul Marinei Tauber

Candidata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost eliminată din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Decizia a fost pronunțată, sâmbătă 4 decembrie, de magistrata Judecătoriei Bălți, Natalia Costaș. Tauber a fost acuzată că a cheltuit bani, pe care nu i-a declarat conform legislației.

Aureliu Colenco, avocatul Marinei Tauber, spune că decizia a fost adoptată cu încălcarea codului administrativ, că judecătoarea care a judecat cauza, Natalia Costaș, a dat dovadă de părtinire, că dosarul este lipsit de probe și anunță că va face apel: credem însă că ne așteaptă aproximativ aceeași istorie, a declarat el citat de presa locală.

Comisia Electorală Centrală a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber după ce a constatat folosirea fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi în circumscripția electorală municipală Bălți, de cel puțin 34 260 de lei, iar în consecință, depășirea maximă a plafonului stabilit de CEC, cu cel puțin 9 514 lei.

CEC are anunțată o ședinta la aceasta oră.

Potrivit unui comunicat al Partidului Șor, Marina Tauber se va afla pe buletinele de vot pentru alegerile repetate de mâine.
În primul tur al alegrilor, Marina Tauber a obținut cele mai multe voturi și urma să concureze în ce-l de-al doilea tur cu candidatul independent Nikolai Grigorișin. Turul doi era fixat pentru duminică, 5 decembrie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG